Aerial shot of back deck

Stinson Beachfront

Objective

Picture a contemporary house with sweeping views of beautiful Stinson Beach. Our mission was to design a space with grand scenes of the ocean and sand dunes at the back of the home, as well as a guest home, tranquil spa, and garden in the front courtyard. Every aspect of the build had to conform to strict FEMA regulations and meet the criteria of the homeowner’s association.

Back of beachfront home showing the foundation supporting the home in case of high tides.

Challenge

Understandably, the client did not want restricted views or confined spaces. Meeting stringent FEMA requirements, alongside the structural challenges of constructing a home on sand was an exciting challenge for our expert team.

Seaside style family room with marble fireplace and large windows showing the view of the ocean.

Solution

To ensure we were compliant with all aspects of the various requirements, the team maintained strict documentation and inspection sign-offs throughout the construction process. With a steel I-Beam framework as the main structural component of the house, as well as lower breakaway walls at the understory, the structure was protected in case of potential tidal flood events. The result was a stunning contemporary home that will last for generations.

Client Feedback

“Hadley did a good job of managing the neighbors and kept a very clean job site, especially on Fridays, cleaning it up for the weekend. They are very conscientious and thorough contractors, and we are happy with the end product and quality of work. I would recommend Hadley if you want a really high-quality, well built home.” Stinson Beachfront Residents
Back deck of two story Westshore remodel in Belvedere

Belvedere Water Front Remodel

Objective

Rustic piers and the San Francisco Bay go hand in hand. When we were contacted by the residents of the Belvedere Water Front home who were in the process of selling, we knew any repairs needed to be completed quickly in order to finalize the sale. Our goal was to highlight the two story views overlooking the bay, while modernizing the foundation to be structurally sound.

Crane being lowered onto scaffolding.
Aerial view of crane.

Challenge

Partially submerged depending on the tides, our team was tasked with repairing the failing structural steel foundation resting below the surface of the bay. Since it was located over the water, all repair work needed to be completed off strategically placed scaffolding. Our team of dedicated workers were at the mercy of the ocean, as well as erratic weather conditions since the project had to be performed during the peak of winter storm season in order to meet the client’s deadline.

Close up of beams on scaffolding.
Beam being lowered by crane onto scaffolding.

Solution

The Hadley team devised unique shoring techniques, so that the weight of the house could be temporarily transferred to the scaffolding while the foundation repairs were being made. Through careful scheduling and the perseverance of our amazing crew, the new structural steel beams were installed successfully and our client was thrilled.

Front of two story Westshore remodel in Belvedere displaying the front door

Client Feedback

“I wanted to express my personal thank you for Hadley’s help and assistance with our project. We were able to close last week and couldn’t have done it without them. For the first time this weekend, I felt “free” not having any lingering projects to deal with and let me tell you, the feeling is great!” Belvedere Water Front Residents
Aerial view of spiral wood staircase.

Spiral Belvedere Home

Challenge

More often than not, unique designs are what truly make a home feel like a masterpiece. In this case, the design by Sutton Suzuki Architects included a twisted “potato chip” custom stair frame in the middle of the space. The enclosure was created in the builder’s shop but because they were behind on fabrication, by the time the stair was ready for positioning the house was closed in. We had to devise a new way to install it.

Top of wood stairs on second story.
Skylight used to install staircase.

Solution

The only method to get the massive staircase inside was to carefully crane it over the four story roof and thread it down through a large circular skylight. Made up of a collection of floating stringers, the stairway had to fit perfectly into steel buckets at each floor. After the stringers were fastened, the walnut treads were fitted and the twisted metal railing was custom forged. Using a crane and precision installation, the stairway was a perfect fit!

Side of Golden Gate remodel overlooking Bay area.

Golden Gate Avenue

Objective

It’s all in the name. Our goal was to preserve the golden charm and character of this original 1890’s shingle style home in Belvedere, while updating it with fresh, modern features. Located on a severely sloped lot, the Hadley team was tasked with replacing an awkward, poorly constructed addition with a new sunroom, downstairs bedroom suite, and playroom that seamlessly integrated into the original style. The client wanted to maintain the charm of their classic home, while having all the advantages of a new build, which included: energy efficient windows, modern lighting and electrical, quality insulation, updated plumbing, and structural and seismic upgrades.

Golden Gate remodeled kitchen with wooden cabinets and white marble countertops.
Indoor seating area with cream colored cushions and open windows.

Challenge

The Golden Gate Avenue Residence is located on a steep lot and there were no flat areas on the grounds to work from. Additionally, the narrow road in front of the house could not be blocked. Under these challenging conditions, the home had to be shored up in preparation for the construction of the new lower level living area and foundation.

Green front door of Golden Gate remodel.
Side of Golden Gate remodel with green accented windows.

Solution

In order to overcome the obvious challenges, we created a temporary off-street staging area for large trucks and equipment in order to keep the road clear. The Hadley team made good use of excavated soil to build a temporary access road to the lower area of the home. We also brought in retaining wall blocks and rock to construct a staging area.

Residing in a historic neighborhood, the design focused on matching the classic quality and style using intricate exterior trim work. The end result was a stunning timeless home that adds even more beauty and charm to a community defined by character.

Marble table with flower vase in entryway.

Client Feedback

“Tom provided value in the pre-production stage, suggesting modifications that helped reduce costs and enhance the final result of the project. He had input on the engineering side, streamlining the process and costs while enabling us to still achieve our objectives. We really felt he was on our side; looking at the overall project from our perspective, but always maintaining a good working relationship with our architect and engineer. The workmanship and finishes met our highest expectations. We highly recommend Tom and would use him again.” Jody